Over Creation Janine en Wool ’n Silk

Onder de naam Wool ’n Silk (KvK 60995386) wil ik het oude ambacht van vilten op een eigentijdse manier in ere houden. Met deze techniek maak ik luxe shawls van zachte wol en zijde, die door de combinatie van deze twee natuurlijke materialen verrassend soepel en tegelijkertijd warm zijn en welke nu via de webwinkel en op bestelling te koop zijn. De levertijd van een bestelling is ongeveer twee weken.

Jaren geleden las ik een jeugdboek van de schrijfster Monica Furlong van mijn oudste dochter waarin een jong meisje bij een oude vrouw kwam te wonen, die haar veel leerde. Zo moest zij wol spinnen en verven en daar een mantel van weven. Dit bleek later haar beschermende mantel te zijn.

Tijdens meditatie- en visualisatielessen had ik al eens geleerd hoe je een denkbeeldige beschermende mantel kunt maken. Na het lezen van dit boek ontstond bij mij het idee om deze twee gegevens te combineren en met natuurlijke materialen en mooie kleuren aan de slag te gaan.

Helaas moest dit idee door allerlei omstandigheden nog  jaren in de kast blijven liggen tot het moment waarop ik eindelijk meer tijd had voor de uitwerking ervan.

Ik kreeg schapen en leerde vilten bij Alise Kramer, Caroline Vogel en Brigitte Eertink van Rozenvilterije en  na een korte samenwerking ga ik weer alleen verder. Nu met  Wool ’n Silk.

De workshops die ik geef zijn voor mij ook zo bijzonder. Mensen stoppen werkelijk zichtbaar een eigen energie in hun creatie, waardoor de gemaakte shawl een meerwaarde krijgt. Dat vind ik schitterend om telkens weer te mogen zien.

Zelf maak ik ook elke keer weer vanuit deze gedachte mijn shawls.

 

 

Zeg het voort!Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Visit Us On Facebook