Sieraden van dierenhaar

Een liefdevolle herinnering :

Sieraden gemaakt van het haar van Uw huisdier

Na de dood van mijn lieve hond Eldar, een trouwe Sarplaninac, heb ik ter herinnering kralen gevilt van het haar dat ik na een borstelbeurt nog bewaard had. Daarvan heb ik drie kettingen gemaakt. Eerst één met Turkoois, die voor mij representatief was voor de mooie dagen die wij samen gekend hadden. Vervolgens maakte ik er één met grijze Jaspis, die stond voor de moeilijke dagen. ( Zij heeft twee en een half jaar aan zware epilepsie geleden) Vervolgens maakte ik een ketting met Tijgeroog, omdat ik na een week droomde dat zij nog steeds voor de deur lag te waken. Vooral deze laatste droeg ik vaak, zodat ik haar nog een beetje bij mij had. Hierop kreeg ik reacties, wat resulteerde in verscheidene opdrachten van mensen om ook voor hen sieraden van dierenhaar tot een blijvend aandenken te maken.

armband Eldar

Afhankelijk van de vacht, kan ik kralen vilten die ik dan in combinatie met andere materialen verwerk tot een sieraad Het is ook mogelijk om paardenhaar te verwerken. Dit wordt niet vervilt maar gevlochten. De bedoeling is om hierin de sfeer zichtbaar te maken die representatief is voor de band die juist U met Uw dier heeft. Het is voor mij daarom belangrijk om een persoonlijk gesprek te hebben, zodat ik mij daarvan een goed beeld kan vormen en zo een uniek ontwerp kan maken. De prijzen zijn, zoals U zult begrijpen, volkomen afhankelijk van de manier waarop het dierenhaar tot een sieraad te verwerken is, van de te gebruiken materialen en het formaat van het sieraad. Mogelijkheden vanaf 15,- Euro

Zeg het voort!Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Visit Us On Facebook